diumenge, 31 de maig de 2020

Pastisset financier de xocolata amb maduixes, el seu coulis i crema de mascarpone

Fruit de la improvisació d'haver d'enfornar massa de financier de xocolata (aquí, la recepta) en algun altre motlle, va néixer aquest pastisset que vam fer un dia com a postres al plat.


Aprofitant el clot superior que ens ofereix, hi vam posar maduixes, el seu coulis, i vam acabar de coronar amb crema de mascarpone. que em va semblar original perquè es fa a partir d'una crema anglesa. Bo, bo, bo!, tot plegat.

Ingredients:

- Massa de financier de xocolata i fruita seca (aquí la recepta)

-Coulis de maduixa:
  - 370g maduixes
  - 50g sucre
  - 1g agar-agar

- Crema muntada de mascarpone:
  - 115g nata
  - 22g rovell
  - aroma: vainilla (opc.)
  - 30g sucre
  - 2g gelatina
  - 120g mascarpone

- Maduixes

- Ametlles laminades

- Sucre llustre

Elaboració:

Per al coulis, passem les maduixes pel túrmix fins convertir-les en puré.

Barregem aquest puré amb el sucre i l'agar-agar en un cassó.

El portem a bullir sense parar de remoure, i mantenim aquesta cocció durant 1 minut i mig.

Apaguem el foc, ho vessem sobre una safata, enfilmem (no a pell) i deixem refredar en nevera fins que ens agafi la textura que volem, de coulis lleugerament espès.

Per al financier, senzillament l'hem d'enfornar en un petit motlle rodó d'una o dues racions. La idea és que siguin unes postres individuals, o gairebé.

Per a la crema de mascarpone, cal que amb la nata, el rovell, el sucre i l'aromatitzant en fem una crema anglesa. Per tant, ho escalfem a 83º. HI afegim la gelatina prèviament hidratada i escorreguda. Filmem (no a pell) i refredrem.

Un cop fred, hi afegim el formatge mascarpone, integrant-ho amb les barilles, fins que quedi ben muntat.

Només resta emplatar, posant sobre el pastisset uns dauets de maduixa, que cobrirem o impregnarem bé del coulis. I acabem decorant amb la crema de mascarpone.


I a gaudir...



Salut!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada