Fruit de la improvisació d'haver d'enfornar massa de financier de xocolata (aquí, la recepta) en algun altre motlle, va néixer aquest pastisset que vam fer un dia com a postres al plat.
Aprofitant el clot superior que ens ofereix, hi vam posar maduixes, el seu coulis, i vam acabar de coronar amb crema de mascarpone. que em va semblar original perquè es fa a partir d'una crema anglesa. Bo, bo, bo!, tot plegat.
Ingredients:
-Coulis de maduixa:
- 370g maduixes
- 50g sucre
- 1g agar-agar
- Crema muntada de mascarpone:
- 115g nata
- 22g rovell
- aroma: vainilla (opc.)
- 30g sucre
- 2g gelatina
- 120g mascarpone
- Maduixes
- Ametlles laminades
- Sucre llustre
- Ametlles laminades
- Sucre llustre
Elaboració:
Per al coulis, passem les maduixes pel túrmix fins convertir-les en puré.
Barregem aquest puré amb el sucre i l'agar-agar en un cassó.
El portem a bullir sense parar de remoure, i mantenim aquesta cocció durant 1 minut i mig.
Apaguem el foc, ho vessem sobre una safata, enfilmem (no a pell) i deixem refredar en nevera fins que ens agafi la textura que volem, de coulis lleugerament espès.
Per al financier, senzillament l'hem d'enfornar en un petit motlle rodó d'una o dues racions. La idea és que siguin unes postres individuals, o gairebé.
Per a la crema de mascarpone, cal que amb la nata, el rovell, el sucre i l'aromatitzant en fem una crema anglesa. Per tant, ho escalfem a 83º. HI afegim la gelatina prèviament hidratada i escorreguda. Filmem (no a pell) i refredrem.
Un cop fred, hi afegim el formatge mascarpone, integrant-ho amb les barilles, fins que quedi ben muntat.
Només resta emplatar, posant sobre el pastisset uns dauets de maduixa, que cobrirem o impregnarem bé del coulis. I acabem decorant amb la crema de mascarpone.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada