Anem amb una nova recepta de pastisseria francesa, un clàssic que es remunta al segle XIX, quan el pastisser francès Lasne, amb pastisseria a la vora de la Borsa de París, es va treure de la màniga uns petits pastissets per a l'esmorzar dels financiers que hi treballaven, perquè mengessin sense haver-se d'embrutar els dits. D'aquí, els financiers.
En aquesta ocasió, n'he fet uns de xocolata, ideals per a postres i a mitja tarda.
Ingredients:
- 6 ous M (150g de clares)
- 150g de mantega
- 120g farina d'ametlla
- 100g sucre llustre
- 50g farina
- 160g xocolata negra
- Grapats de fruita seca variada
Elaboració:
El més fonamental, per començar, és convertir la mantega en mantega avellana (beurre noisette), posant-la en un cassó al foc fins que desprengui el colo i l'aroma de l'avellana. Quan la tinguem en aquest punt, reservem en un bol a part i deixem refredar.
A banda, fonem la xocolata, al bany maria (o al microondes).
En un bol, on tenim les farines i el sucre, hi posem la clara, que integrarem amb l'espàtula de pastisseria.
A continuació, fem el mateix, progressivament, amb la mantega avellana.
Finalment, integrem la xocolata.
Posem la preparació en els motlles, hi distribuïm fruita seca (ametlles laminades, festucs...) i enfornem uns 15 minuts a 200º.
Ja els tenim preparats per servir. Deixem refredar abans de treure'ls del motlle.
Són rebons!
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada