dilluns, 11 de maig del 2020

Cachopo amb patates darphin. Ca'Vernet 2014 (Bernavi, DO Terra Alta)

No m'explico per què dimoni he trigat tant de temps a tastar (i cuinar) aquesta meravella d'elaboració de carn, tradicional de la gastronomia asturiana.


Són dos trossos de carn de vedella superposats al mig dels cuals hi posarem formatge que fongui bé (hem provat l'Urgèlia i ha anat de conya) i pernil ibèric.

I es tracta també de posar-hi un bon vi al costat: en el nostre cas, el Ca'Vernet, que ja feia prou temps que guardàvem a la vinoteca de casa, després d'haver-nos-el endut de Bernavi, en una de les nostres escapades a la Terra Alta, ara tan enyorades. Es tracta d'un vi de parcel·la, cupatge de Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon, que passa 12 mesos en botes de roure francès de 3.000 litres. Ens ha encantat i l'hem trobat en un moment que ens ha semblat ideal per gaudir-lo.


Ingredients:

- Jarret, llata o tapa de vedella
- Sal
- Pebre
- Ou
- Pa ratllat
- Pernil ibèric
- Formatge Urgèlia (o algun altre que fongui bé)
- Pebrot verd
- Patates

Elaboració:

És molt senzill. Espalmem els filets de vedella. En necessitem quatre per fer-ne dues racions. L'espalmat servirà per entendrir (trenquem fibres) i per expandir els filets.

Salpebrem cada filet. Sobre un dels filets, estenem una capa de pernil i, per sobre, una altra capa de formatge. Tanquem amb l'altre filet, per sobre. I agafem amb escuradents.



Passem per ou, pa ratllat i, si tenim temps, refredem per tal que quan fregim ens quedi més cruixent. Si no tenim temps i ho fem immediatament, també ens quedarà bé, però tal vegada no tan cruixent.

Fregim per immersió en abudant oli.

Eixuguem una mica l'excés de greix i servim.

Per a les patates darphin, simplement n'haurem de ratllar unes quantes i coure en petita paella a foc més aviat alt i amb una mínima base d'oli o mantega.


Quan estiguin daurades per les dues bandes, ja podem emplatar.

Està de vici: la combinació de la carn amb el formatge calent que s'ha fos i el pernil ibèric... tela.



I per acompanyar, el Ca'Vernet se'ns ha posat de conya. A cada copa, més bo. Ens ha anat deixat anar fruita negra i espècies, maduresa, amb molt bon volum i acidesa, l'alcohol molt ben integrat, fresc, molt fàcil de beure.


Boníssim.


Salut!

1 comentari:

  1. Aquest tampoc li havia fet durant la pandèmia i ja m'has fet recordar el plat.
    Avui ja he anat a la carnisseria, demà el preparo. Només que jo afegeixo pebrots de piquillo per dins i ja veurem el vi que tinc per aqui. :-DDDD

    Salut!

    ResponElimina