dissabte, 9 de maig del 2020

Focaccine farcides. Portell Trepat rosat 2019 (Vinícola de Sarral, DO Conca de Barberà)

Anem amb una proposta de petites focaccies molt fàcils de preparar, de mida individual, que es couen en paella, que van farcides, i que no són cap massa de pa que hagi de llevar, a diferència de la focaccia tradicional, més coneguda, que queda tan alta.



Per a mi, aquesta mena de sopars, són el terreny ideal per als rosats frescos com el Trepat rosat de Portell, de la DO Conca de Barberà.



Ingredients:

- 500g farina 
- 260g aigua
- 1 cullerada oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada de sucre
- 1 sobre d'impulsor químic
- Farcit: en el meu cas, pernil + mozzarella; albergínia + gouda

Elaboració:

En un bol, posem la farina, l'impulsor, la sal i l'oli. Barregem.

Hi posem l'aigua i comencem a pastar. Ammassem fins integrar-ho tot bé.

Deixem reposar 10 minuts.


Després, estirem amb l'ajuda del corró i troquelem amb l'ajuda d'un aro, de la mida que vulguem.




Només resta farcit amb el que preferim i tapar, segellant bé les vores.



Coem en paella, sense oli, a foc mig-alt, fins que agafin un mínim de color i siguin cuites.



I ja les podrem anar emplatant.





Acompanyem d'un refrescant i molt agradable Portell rosat, ben vicioset.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada