Anem amb una proposta de petites focaccies molt fàcils de preparar, de mida individual, que es couen en paella, que van farcides, i que no són cap massa de pa que hagi de llevar, a diferència de la focaccia tradicional, més coneguda, que queda tan alta.
Per a mi, aquesta mena de sopars, són el terreny ideal per als rosats frescos com el Trepat rosat de Portell, de la DO Conca de Barberà.
Ingredients:
- 500g farina
- 260g aigua
- 1 cullerada oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada de sucre
- 1 sobre d'impulsor químic
- Farcit: en el meu cas, pernil + mozzarella; albergínia + gouda
Elaboració:
En un bol, posem la farina, l'impulsor, la sal i l'oli. Barregem.
Hi posem l'aigua i comencem a pastar. Ammassem fins integrar-ho tot bé.
Deixem reposar 10 minuts.
Després, estirem amb l'ajuda del corró i troquelem amb l'ajuda d'un aro, de la mida que vulguem.
Només resta farcit amb el que preferim i tapar, segellant bé les vores.
Coem en paella, sense oli, a foc mig-alt, fins que agafin un mínim de color i siguin cuites.
I ja les podrem anar emplatant.
Acompanyem d'un refrescant i molt agradable Portell rosat, ben vicioset.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada