dissabte, 28 de març de 2020

Bunyols de bacallà. Creveta blanc (La Botera, DO Terra Alta)

Estem en plena de temporada i estan de mort: bunyols de bacallà.



Acompanyem amb un vi de la Terra Alta, que encara no havíem tastat mai: Creveta, del Celler La Botera, un 100% Garnatxa Blanca, de molt bona relació plaer-preu.


Ingredients:

- 350g bacallà dessalat
- 1 ou
- 3 grans d'all
- 1 got de llet
- 150g farina
- 1/2 sobre impulsor (8g aprox.)ç
- Julivert
- Sal
- Oli
- Salsa garnició d'acompanyament (opc.): chutney de maduixa (aquí, la recepta)

Elaboració:

Amb la mà de morter, piquem l'all amb el julivert. Quan sigui una pasta, hi afegim el bacallà esqueixat amb les mans. En fem una pasta perquè s'integri tot i el passem a un bol més gran.

Hi afegim l'ou. Integrem.

Hi afegim la llet. Integrar amb barilles.

Hi afegim la barreja de farina i impulsor. Rectifiquem de sal.


Només resta fer petites boles amb 2 culleres, i fregim a alta temperatura, per immersió.


Fet, i servit, sobretot!





Acompanyem amb Creveta blanc, prou bo!



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada