Un títol ben llarg per a unes postres que són més aviat minimalistes, al plat, de composició, on intervenen diferents elements que es complementen d'allò més bé: maduixes, xocolata, merenga, succès... i, finalment, oli, sal i pebre, molt subtil, però que marcarà la diferència la final.
Ingredients:
- Bescuit succès: aquí, la recepta
- Per a la mosse de xocolata:
- 4 ous
- 80g mantega
- 70g sucre
- 145g xocolata negra
- Per a la merenga:
- 90g sucre
- 90g sucre llustre
- 90g clares d'ou
- Vainilla
- Sal
- Maduixes
- Oli
- Sal (escames)
- Pebre
Elaboració:
Per a la mousse de xocolata:
Separem rovells de clares.
Blanquegem rovells i sucre.
Hi afegim mantega fosa i seguim fuetejant.
Hi afegim la xocolata fosa i seguim amb les barilles.
D'altra banda, muntem les clares a punt de neu.
I anem integrant aquestes clares a la preparació anterior.
Ja ho tndrem.
Per a la merenga:
Muntem les clares amb el sucre normal. Hi afegim l'aroma de vainilla i un pessic de sal.
Amb l'espàtula, integrem el sucre glace, mirant de mantenir l'estructura airejada, tant com ens sigui possible.
Posem en màniga i dosifiquem sobre safata coberta de paper de forn. La idea és fer-ne peces que després encaixarem unes amb les altres, per parelles, més o menys grans, això com vulguem. Podem fer des de formats de mossegada fins a pastissos per compartir.
Enfornem 1 hora a 100º o 1'5 hores a 90º (si pot ser, millor amb ventilador), aproximadament. Com menys fort el forn, i més estona, millor: volem obtenir una merenga ben cruixent per fora i airejada per dins, gens "xiclosa".
Els darrers minuts, la cocció la fem amb la porta del forn mig oberta, per tal de facilitar l'extracció d'humitat.
I ja podrem emplatar, com més ens agradi, això sí, acabant amb un raig d'oli d'oliva verge extra, sal en escames, i pebre.
Us agradarà... lleuger, contrastat, en diferents textures... en voldreu més.
Salut!
I ja podrem emplatar, com més ens agradi, això sí, acabant amb un raig d'oli d'oliva verge extra, sal en escames, i pebre.
Us agradarà... lleuger, contrastat, en diferents textures... en voldreu més.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada