dimecres, 25 de març del 2020

Galtes de porc a la jardinera. Vi Sommos Merlot 2014 (Sommos, DO Somontano)

Aquests dies, les cassoles, tornen a venir de gust, i molt! I si són com aquestes, de galtes, fetes a la jardinera, són un veritable plaer.



I per beure, un vi que també escalfa, que ens agrada força: el Merlot, de Sommos.



Ingredients:
- 4 galtes desossades
- 1 ceba grossa
- 2 grans d'all
- 3 cullerades tomàquet triturat
- 3 pastanagues
- 200g pèsols
- Oli
- Sal
- Pebre
- 1 fulla llorer
- Raig de conyac
- Brou de pollastre
- 3 patates mitjanes

Elaboració:

En una cassola amb una base d'oli, marquem galtes salpebrades i enfarinades. Reservem.

A la mateixa cassola, alls i ceba tallats ben menuts. Enrossim. Hi afegim la fulla de llorer.

Hi afegim les cullerades de tomàquet. Coem i reduïm. Hi afegim també les pastanagues, tallades a rodanxes, no gaire primes, no fos cas que es desfacin en la cocció.

Aleshores, hi afegim el raig de conyac

Un cop reduït el conyac, reincorporem les galtes a la cassola i cobrim amb brou.

Deixem coure amb un xup-xup suau.


Passada una hora, hi afegim les patates, maltallades. Coem.

Quan faltin 5 minuts, hi afegim els pèsols.


Només resta emplatar i pensar en el vi: en aquest cas, seguim buidant celler de casa, cada cop en estat més precari. Triem el Sommos Merlot 2014. Sensacional. Encara viu, amb cos, d'aromes profundes de maduresa, espècies i tabac.


Emplatem...


Ens queda una carn extremadament tendra, una salsa gustosíssima.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada