Aquests dies, les cassoles, tornen a venir de gust, i molt! I si són com aquestes, de galtes, fetes a la jardinera, són un veritable plaer.
I per beure, un vi que també escalfa, que ens agrada força: el Merlot, de Sommos.
Ingredients:
- 4 galtes desossades
- 1 ceba grossa
- 2 grans d'all
- 3 cullerades tomàquet triturat
- 3 pastanagues
- 200g pèsols
- Oli
- Sal
- Pebre
- 1 fulla llorer
- Raig de conyac
- Brou de pollastre
- 3 patates mitjanes
Elaboració:
En una cassola amb una base d'oli, marquem galtes salpebrades i enfarinades. Reservem.
A la mateixa cassola, alls i ceba tallats ben menuts. Enrossim. Hi afegim la fulla de llorer.
Hi afegim les cullerades de tomàquet. Coem i reduïm. Hi afegim també les pastanagues, tallades a rodanxes, no gaire primes, no fos cas que es desfacin en la cocció.
Aleshores, hi afegim el raig de conyac
Un cop reduït el conyac, reincorporem les galtes a la cassola i cobrim amb brou.
Deixem coure amb un xup-xup suau.
Passada una hora, hi afegim les patates, maltallades. Coem.
Quan faltin 5 minuts, hi afegim els pèsols.
Només resta emplatar i pensar en el vi: en aquest cas, seguim buidant celler de casa, cada cop en estat més precari. Triem el Sommos Merlot 2014. Sensacional. Encara viu, amb cos, d'aromes profundes de maduresa, espècies i tabac.
Emplatem...
Ens queda una carn extremadament tendra, una salsa gustosíssima.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada