Ingredients:
- Per a unes 15 magdalenes:
210g farina comuna (o fluixa)
175 sucre
190g oli girasol
60ml llet
3 ous M
10g impulsor químic
Ratlladura de llimona
Pessic canyella
Pessic sal
- Per a la crema de festucs - mascarpone: aquí, la recepta
- Maduixes
Elaboració:
En un bol prou gran, blanquegem ous i sucre durant uns 10 minuts, fins que escumi bé.
Hi afegim la llet, l'oli i la sal i continuem amb les barilles durant un minut més.
Finalment, hi afegim la farina amb la ratlladura, la canyella i l'impulsor. Integrem amb cura, amb la llengua pastissera.
Ara, el més recomanable és deixar reposar d'un dia a l'altre, en nevera, tornar a batre i omplir les càpsules per a magdalenes. Si no podem deixar aquesta estona de repòs, enfornem immediatament en un forn preescalfat a 210º, durant uns 15 minuts.
Deixem refredar.
Evidentment, tal qual ja són bones, però aquest cop hem decidit convertir-les en protagonistes d'algunes postres, al plat. O bé per esmorzar, per què no.
En aquest cas, tenim diferents maneres de fer-ho, a partir de la crema de festucs-mascarpone, que sempre l'haurem de tenir ja freda i en màniga.
Podem optar per fer un forat a la base per on farcir de maduixa tallada ben petita i crema.
Si no, també podem coronar amb crema i unes maduixes tallades al llarg.
O bé, també podem emplatar-la tal qual, i que la crema i les maduixes estiguin al plat, o a sobre. També queda força bé.
Maduixa pintada amb la seva melmelada perquè s'hi enganxi ametlla crocanti o "sal de taronja" |
Segurament, el que més m'ha agradat és la segona i tercera opció, més que la possibilitat de farcir-les, perquè no hi cap gaire volum.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada