Un pintxo fàcil, ràpid i deliciós perquè no és cap secret que la carxofa i el pernil mariden de primera.
Ingredients:
- Carxofes
- Pernil ibèric
- Pinyons
- Escames de sal
- Oli
- Llesques de pa petites
Elaboració:
Confitem les carxofes tallades a quarts o meitats, segons la mida.
Torrem els pinyons en una paella sense oli, fins que daurin. Retirem del foc i hi afegim una mica d'oli del d'haver confitat les carxofes.
Muntem, sobre les llesques, un tros de carxofa ben escorreguda d'oli. Per sobre, hi posem una mica de pernil i els pinyons amb la mica d'oli.
Maridem amb el Xarel·lo que hem triat per a l'ocasió: el Nutt.Ho té tot, sobretot el que hi ha més enllà del nas, domini on la varietat és més discreta. Però en boca, és corpulenta, fresca, àcida i complexa.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada