dissabte, 14 de març de 2020

Pintxo de carxofa amb pernil ibèric i pinyons. Nutt Xarel·lo vinyes velles 2018 (Mas Bertran, DO Penedès)

Un pintxo fàcil, ràpid i deliciós perquè no és cap secret que la carxofa i el pernil mariden de primera.




Ingredients:

- Carxofes
- Pernil ibèric
- Pinyons
- Escames de sal
- Oli
- Llesques de pa petites

Elaboració:

Confitem les carxofes tallades a quarts o meitats, segons la mida.

Torrem els pinyons en una paella sense oli, fins que daurin. Retirem del foc i hi afegim una mica d'oli del d'haver confitat les carxofes.

Muntem, sobre les llesques, un tros de carxofa ben escorreguda d'oli. Per sobre, hi posem una mica de pernil i els pinyons amb la mica d'oli.



Maridem amb el Xarel·lo que hem triat per a l'ocasió: el Nutt.Ho té tot, sobretot el que hi ha més enllà del nas, domini on la varietat és més discreta. Però en boca, és corpulenta, fresca, àcida i complexa.



Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada