diumenge, 22 de març del 2020

Mongetes amb cloïsses. Ermita del Conde 2013 (Bodega Ermita del Conde

Recepta de cullera, d'aquelles que fan diumenge, fan festa, fan afició per la bona cuina i per la millor taula, per compartir, i per fer durar l'àpat. En castellà, diríem "fabes com almejas".


I, per a l'ocasio, un vi a l'alçada de les circumstàncies: Ermita del Conde blanc, que ens vam endur de la visita al celler (aquí, el post de la visita #escapadariberaduero), per poc fora del límit nord de la DO Ribera del Duero, i que surt amb l'etiqueta de Vino de la Tierra de Castilla y León.



Ingredients:

- 300g mongetes seques
- 2 cebes grosses
- 1 tros porro blanc
- 1/2 pastanaga
- Tros petit pebrot vermell
- 3 grans d'all
- 500g cloïsses
- 1 got vi blanc
- 350ml got fumet peix

Elaboració:

Remull mongetes tota la nit amb aigua.

Escorrem i bullem amb aigua nova i fulla de llorer, des de sec, durant una hora aproximadament, a foc baixet. Salem al final.

Per al sofregit, posem en oli totes les verdures alhora amb una mica de sal i pebre al gust.

Quan tot està ben potxat (no rostit, amb només una mica de color, sense daurar gaire), ho passem pel túrmix i ho tornem a posar a la cassola on ho teníem coent. Hi afegim vi blanc i una mica de brou. Deixem reduir una mica.

A banda, haurem obert les cloïsses amb un raig de vi blanc. Prèviament, les hem tingut mitja hora en aigua i sal perquè treguin la sorra.

El fumet de les cloïsses, prèviament colat, l'afegim també a la cassola.



Ara afegim ja les mongetes a la cassola amb la salsa que tindrem, així com les cloïsses. Deixem que tot plegat s'integri durant uns 10 minuts, escalfant mínimament. Corregim de sal, pebre i de textura.




Finalment, una mica de julivert picat per sobre, i ja ho tindrem com per servir.

Per beure, obrim Ermita del Conde 2013. És sorprenent la força i la noblesa d'aquest vi. Està equilibradíssim i és un plaer des que li busques les aromes fins que el deixes ballar sobre la llengua. Un vinasso!


I quin gaudi… per cordar-se el pitet.





Salut,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada