divendres, 20 de març de 2020

Crema de carbassó

O reduïm el ritme calòric dels àpats, o d'aquesta en sortirem massa rodons. Per això, va bé una proposta com aquesta, completa, lleugera, rápida i senzilla.


Ingredients:

4 carbassons (1 kg gairebé)
1 bon tros de porro (part blanca només)
Oli
Sal
Pebre
Raig de llet
Pipes de carbassa
Llavors de sésam

Elaboració:

Sofregim amb una petita base d'oli el porro tallat ben petit. Salem. Que no quedi daurat.

Bullir carbassons (n'haurem conservat bona part de la pell) amb una mica d'aigua (dos dits per sobre del seu volum). 

Un cop cuits, quan el porro ja el tenim a punt, hi afegim els carbassons ja cuits per saltejar-los mínimament.

Passem pel túrmix. Rectifiquem de sal, pebre i de textura. Segurament, caldrà afegir una mica de líquid: el raig de llet, anirà de conya.

Emplatem amb unes pipes de carbassa i llavors de sésam, que podríem torrar una mica prèviament.



Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada