dissabte, 14 de març de 2020

Gotet de crema diplomàtica al rom - canyella amb fruita vermella

Va, seguim cuinant, seguim imaginant noves receptes, seguim cuidant cada àpat, en què no poden faltar unes postres per rematar-los.



En aquesta ocasió, proposo uns gotets de fruita vermella (maduixes, nabius, móres) que es veurant banyats per la cremositat d'una crema diplomàtica (pastissera alleugerida - de textura, que no pas de calories - amb nata muntada) no a l'ús sinó ben aromatitzada al rom i a la canyella, que acompanyarà molt rebé la fruita.

Ingredients:

- Fruita vermella (maduixes, nabius)
- Melmelada casolana de móres
- 500ml llet
- 90g farina
- 4 rovells
- 125g sucre
- 100ml nata
- Rom
- Canyella

Elaboració:

Primer, cal que fem la crema pastissera. Posem la llet (reservant-nos-en una mica) a escalfar al foc amb la meitat dele sucre. 

A banda, en un bol, barregem els rovells amb l'altra metitat del sucre. Hi afegim la mica de llet que ens havíem reservat abans. Hi afegim també la farina. Integrem.

Un cop pràcticament bulli la llet, l'afegim sobre el bol, i tornem la barreja a la cassola del foc. Sense deixar de remoure, esperem fins que agafi bona textura de crema. Un cop bulli, seguim cocció (cal que cogui la farina!) un parell de minuts més, sense deixar de remoure.

Enretirem del foc, estenem sobre alguna safata perquè refredi ràpidament, i tapem a pell amb paper film.

Mente refreda, muntem la nata.

Un cop freda la crema, integrem la nata. Posem en màniga i reservem en fred fins que anem a muntar els gots.

Per al muntatge, al got posem una base de crema. Per sobre, uns quants nabius sencers i maduixes tallades com més ens agradi.

I cobrim de nou amb més crema.

Per sobre, posem encara algun tros més de maduixa.

També podríem acabar amb algun cruixent, tipus crumble.

I ja ho tindrem, està realment bo.


Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada