dijous, 5 de març de 2020

Tonyina brasejada amb chutney de maduixa

Anem amb una proposta de plat senzill donada la cocció ràpida de l'element principal, la tonyina, que tot just brasejarem.


Aquests peixos blaus, grassos, troben grans aliats en els àcids o, en aquest cas, en versió agredolça: un chutney de temporada, com el de maduxia, ha funcionat de conya.

Acabem de rematar-ho, per completar i per donar color i textura, amb un romanesco tot just cuit al vapor, i unes engrunes de festucs.

La tonyina, d'una peça, la marquem a foc fort. Un cop fora del foc, la porcionem, com més ens agradi, i la condimentem.

Per fer el chutney:

- 0'5kg de maduixes
- 1 ceba vermella
- 120g sucre integral
- 80ml vinagre Chardonnay
- Pebre










Comencem potxant una mica la ceba, tallada a juliana.
De seguida, ja podrem incorporar la resta d'ingredients, i deixem que les maduixes es vagin coent fins al punt que desitgem. Igualment, li acabarem donant al chutney la textura que més ens agradi, aplicant o no túrmix, en funció si el volem més o menys fi. A mi, particularment, m'agrada amb trossos, que sigui mínimament mastegable.
Es pot menjar tant fred, com calent o tebi. Sempre serà deliciós, sol o com a guarnició.

Només resta emplatar, acabar de condimentar, i gaudir-ne de tot plegat.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada