diumenge, 22 de març del 2020

Cake "marmolado" de xocolata

Unes postres clàssiques i senzilles la recepta de les quals va bé tenir ben a mà. En un moment es resolen i queden d'allò més bé i són més saludables que bona part de la resta d'opcions comercials industrials.



Ingredients:

- 220g farina fluixa
- 3 cullerades cacau amarg
- 160g sucre llustre
- 3 ous
- 220ml nata
- 80ml oli de llavors
- 1 sobre d'impulsor químic (Royal)
- Essència de vainilla
- 50g gotes de xocolata

Elaboració: 

Muntem els ous amb el sucre fins que dobli volum, amb les barilles elèctriques.

Hi afegim loli, la nata i la vainilla. Ho fem delicadament per no perdre tot l'aire que havíem introduït als ous.

Hi afegim també la farina amb el llevat, integrant-ho amb moviments envolvents.

Dividim aquesta massa ens dos bols, en un dels quals hi afegirem el cacau, fins incorporar-lo com havíem fet amb la farina. També hi podríem afegir aquí els 50g de gotes de xocolata

Ja el podem vessar en el motlle de plumcake prèviament engreixat amb oli o mantega. Primer la capa blanca i, per sobre, la capa fosca de la xocolata, que es barrejarà sola amb l'altra, de forma bastant uniforme. Si no, també podem dibuixar nosaltres mateixos formes amb l'ajuda d'un escuradents, per exemple.

Coem a 180º durant uns 50 minuts. Segurament faci una esquerda a la part central superior. És un bon senyal, és normal.




Un cop fred, desmotllem i ja el tenim preparat per a l'esmorzar. A mi m'agrada per acompanyar el primer cafè del dia.









Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada