dijous, 19 de març del 2020

Bunyols de vent

Havia d'escriure i recollir al blog aquesta recepta. Segurament, he de dir que sóc més de brunyols de l'Empordà, però quan faig i/o tasto uns de vent bons de debò, dubto si no m'agraden fins i tot més que els anteriors. Perquè, a més, els de vent, ofereixen la possibilitat de farcir-los, cosa que els de l'Empordà, no pas.



La recepta ja veureu que és molt senzilla, tant pel que fa als ingredients com al procediment. La base és una simple choux. Veiem-la, som-hi.

Ingredients:

- 150g farina comuna
- 50g mantega
- 3 ous M
- 250ml aigua
- 2 cullerades sucre
- 1 cullerada de rom (opc.)
- Extracte de vainilla (opc.)
- ratlladura d'una llimona
- pessic de bicarbonat
- pessic de sal
- Oli de girasol o llavors (per fregir)

Elaboració:

Comencem fent la pasta choux posant una cassola al foc amb l'aigua, la mantega, el sucre i la ratlladura de llimona. Aleshores, quan arrenqui el bull, hi posem la farina tot d'una i, amb el foc ben baix, remenem sense parar tant perquè cogui una mica la farina com per desenvoluparla i que el conjunt s'integri en una sola bola que es desenganxi de les parets de la cassola. Cal manteni cocció durant aproximadament uns 4 o 5 minuts.

A continuació, retirem del foc i posem la pasta en un altre bol perquè refredi.

Un cop fred, serà el moment de treballar la massa a mesura que li anem incorporant els ous, un a un. Fins que un no estigui ben integrat, no continuem amb el següent. La ides és que ens quedi d'una textura semblant al típic bec d'oiseau (bec d'ànec, que en diríem aquí). Per tant, ha de quedar cremòs. Quan ja haguem acabat d'incorporar els ous, hi afegim el bicarbonat.

Ara ja els podrem fregir, en abundant oli a uns 170º, per immersió. És un pas important i no sempre fàcil de controlar. Cal vigilar de no passar-nos ni de quedar-nos curts.

Un cop cuits, els retirem de l'oli sobre una safata amb paper absorbent i de seguida els arrebossem amb sucre. 

De seguida, tan bon punt refredin mínimament, ja els hi podrem clavar queixalada. Són deliciosos.



També estaria bé poder-los farcir de crema.

I també estaria molt bé acompanyar-los d'alguna verema tardana, per exemple.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada