Plat de tradició del Lazio en general, de Roma en particular, amb un vi clàssic italià, un Chianti.
Fàcil, ràpid, econòmic... i, per cert, una carbonara sense llets ni nates, tan sols rovells d'ou i formatge, això sí, Pecorino.
Ingredients:
- 180g pasta
- 40g aprox. de Guanciale (o panxeta curada, no fumada, amb pebre)
- 3 rovells d'ou
- 40g de formatge Pecorino (o algun altre formatge sec)
- Sal
- Pebre
Elaboració:
Serà tan senzill com, per una banda, bullir la pasta tot just al dente, amb abundant aigua i sal.
D'altra banda, marcar el guanciale tallat a tires, sense oli (ja en deixarà anar).
En un bol a banda, batem els rovells amb 40g de formatge, sal i pebre.
Aleshores, un cop cuita la pasta, la posem a la paella on tenim el guanciale, amb una mica de l'aigua de cocció.
Ja fora del foc, afegirem la barreja dels rovells amb el formatge. Remenem.
I ja podrem emplatar.
Per sobre, una mica més de pecorino ratllat al moment.
I servim...
Acompanyem amb el vi Senzi Forziere 2017, que ens ha agradat força i ha maridat perfectament.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada