dimecres, 18 de març del 2020

Arròs de conill i carxofes. Camino 2015 (Terra Remota, DO Empordà)

No hi ha res com aprofitar una salsa de rostit anterior (aquí, la recepta) així com trossos del mateix conill que teníem congelada amb la previsió d'acabar-ne fent un arròs.



I és precisament el que hem fet aquí: partir de la base d'una salsa molt bona i gustosa, per acabar marcant l'arròs. Igualment, perquè encara quedés més bo, no ens hem estalviat pas un sofregit d'inici, a base de ceba i tomàquet, que hem perfumat també amb una mica de romaní i vi ranci.

Ingredients:

- conill i salsa del seu rostit al salsafins i bolets (aquí, la recepta)
- mitja ceba
- 1 tomàquet
- Raig de vi ranci
- 185g arròs
- 4 vegades aprox de brou casolà per volum d'arròs
- Sal
- Pebre
- Oli
- Romaní

Elaboració:

Comencem fent el sofregit de la ceba brunoise, tallada ben menuda, amb una base d'oli. Salem. Deixem ben bé una hora i mitja, ben fosca.

Hi afegim el tomàquet ratllat, que deixem reduir totalment. Aprofitarem per posar també les carxofes, tallades a quarts, per donar-les aquesta precocció abans de coure amb el brou.



Incorporem els trossos de conill i la seva salsa. Posem també una branqueta de romaní.




Mullem amb el raig de vi ranci. Evaporem.

Posem l'arròs, quan el conjunt estigui com més ben reduït millor, i deixem anacarar-lo durant uns 4 minuts ben bons, que s'impregni de greix i de totes les aromes.


Finalment, mullem, salpebrem, i deixem coure, primer a foc viu. Després, ja tindrem temps de rebaixar-ne la intensitat. Si convé, afegim més brou. Rectifiquem de sal.




I ja podrem servir.


Aprofitem per obrir aquest vinasso: Camino 2015, de Terra Remota. No és el primer cop que en prenem, ens encanta aquest excepcional cupatge de Syrah, Garnatxa negra i Cabernet Sauvignon empordanesos.


Queda un arròs de muntanya excel·lent, al punt de sec i humit.





Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada